dijous, 7 de juliol del 2011

CONCVRS DE CVLTURA CLÀSSICA A CATALUNYA

 

ODISSEA 2012

L'APLEC

convoca el curs 2011-2012 la primera edició del Concurs Odissea a Catalunya, amb l’objectiu de treure la Cultura Clàssica de les aules, almenys durant uns dies. El concurs està dirigit principalment als professors i alumnes de Cultura Clàssica, Llatí i Grec. Tanmateix, és obert a tots els alumnes que així ho desitgin, pertanyents a qualsevol dels centres oficials d'Ensenyament Secundari de Catalunya.


La iniciativa va néixer a Galícia el 2006 impulsada per la secció gallega de la SEEC, a partir de idea inicial de les professores Ángeles Burgos González i María F. Loira Santiago, dels departaments de Grec i Llatí de l'Institut “David Buján” de Cambre (Coruña). Posteriorment s'hi han afegit el País Valencià i l'Aragó.

Es tracta d'un concurs de cultura clàssica en línia adreçat als estudiants de secundària, en què els alumnes participen en grups d'un màxim de tres persones, dels quals s'ha de fer responsable un professor/a. Hi ha dues fases, l'autonòmica i l'estatal, amb una dinàmica de funcionament molt senzilla. En unes dates concretades prèviament, cal accedir a la pàgina web del concurs (www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes que s'hi formulen, que són tres més una d'especial. Un cop desfets els possibles empats i establerta la classificació a Catalunya, es procedeix de manera semblant a nivell estatal, essent els participants els guanyadors de cada territori.  Així doncs, se celebrarà una fase final entre el grup guanyador a Galícia, el de la Comunitat Valenciana, el d’Aragó i el de Catalunya, una vegada finalitzats els concursos en cada territori.

S'estableixen premis per als tres primers classificats de la fase local i per al primer de l'estatal.

El concurs tindrà lloc durant el mes de febrer de 2012, en dates encara per concretar, incloses les fases de desempat local i estatal. La celebració del concurs coincidirà en els mateixos dies a totes les seccions.


Les preguntes se cenyiran al currículum de cultura clàssica, llatí i grec que s'ensenya en els nostres centres i, com s'assenyala en les bases, cada dia versaran sobre un tema diferent.

1 comentari:

  1. Em sembla una iniciativa fantàstica.

    Al nostre institut l'any passat ens vam quedar amb les ganes, per tant, és una gran notícia que ja hi poguem participar.

    ResponElimina